Entorn
  • Els altres catalans també hi han de ser

    A Catalunya, un 23% de la població és nascuda a la resta de l’Estat espanyol, segons dades del 2005 de la Generalitat de Catalunya. Molts catalans d’origen espanyol estan associats a entitats culturals de les seves terres natals, com són les entitats andaluses o les cases regionals. La gran majoria de les persones que formen part d’aquestes entitats parlen català, es fan pa amb tomàquet, paguen les autopistes per anar a la Costa Brava, han de passar per Madrid si volen fer un vol internacional, i veuen com tanquen centres de salut, com augmenten les ràtios de les aules i com s’apugen les matrícules de les universitats públiques.

  • ANC una oportunitat nacional

    En un context d’emergència nacional com el que vivim, és clau, dins d’un procés d’alliberament nacional, que el conjunt de la ciutadania, tan si militen en opcions polítiques, culturals, sindicals... , com no, però des d’una tranversalitat lògica, s’organitzin a nivell local, comarcal i nacional, en lluita del dia a dia per la independència nacional, que és, en la situació actual d’emergència, de sentit comú. Cal que l’Assemblea Nacional Catalana adopti una estratègia –full de ruta- clara, concisa, ben travada, consensuada, valenta, ben orientada, per tal que no cometre equivocacions que generin frustracions a la voluntat majoritària de llibertat del poble català.

  • La gent d'Esquerra aturem Eurovegas

    En el moment que van aparèixer les primeres insinuacions d'instal·lar el projecte Eurovegas al Delta del Llobregat, la sectorial de Moviments Socials i la gent d'Esquerra dels municipis més directament afectats del Baix Llobregat, vam començar a mobilitar-nos i formar part de la plataforma Aturem Eurovegas, treballant colze a colze amb les entitats i ciutadans compromesos amb el futur del Delta i la comarca del Baix Llobregat. La preocupació per les informacions rebudes via mitjans de comunicació sobre el projecte Eurovegas, se sumen a la gran opacitat del govern en aquesta matèria.